



Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
BIOTECH USA ISO WHEY ZERO 25g saszetka





Opis produktu
Najwyższej jakości, pozbawiony cukru*, laktozy** oraz glutenu izolat białka serwatkowego, ze składnikiem bazowym w postaci Native Whey Isolate, dodanym BCAA oraz glutaminą.
- Składnik bazowy: Native Whey Isolate
- Wyjątkowa zawartość białka
- Z dodatkiem aminokwasów: glutaminy i BCAA
- Szybkie i łatwe wchłanianie
- Bez cukru*, laktozy** i glutenu
- Bez środków konserwujących
- Bez oleju palmowego
- Bez aspartamu
- 88 mg kofeiny w jednej porcji ***
*w przypadku suplementów w proszku, oświadczenie dotyczy gotowych do spożycia produktów przygotowanych na bazie wody.
** Produkt wymieszany z 350 ml wody nie zawiera laktozy.
***Dotyczy jedynie produktu o smaku Caffé Latte.
Produkcja Native Whey
Wyniki biorą swój początek w składnikach bazowych.
Nasz Native Whey Isolate jest produkowany bezpośrednio ze świeżego mleka po pasteryzacji mikro- i ultrafiltracji w niskiej temperaturze, a następnie poddany procesowi pulweryzacji w specjalnie przeznaczonych do tego suszarniach. Dzięki tej unikalnej procedurze struktura białka pozostaje zachowana w swojej najpełniejszej formie i pozostaje bogata w immoglobulinę (przeciwciała) i laktoferynę (będącą częścią układu odpornościowego). Surowiec jest także wolny od substancji chemicznych i innych zanieczyszczeń.
ZERO KOMPROMISÓW
Ze względu na wysoką zawartość białka jest to doskonały produkt zarówno dla aktywnych, uprawiających sport osób, ciężko pracujących nad utrzymaniem szczupłej sylwetki, ale także jest doskonałą alternatywą dla osób będących na diecie.
1 W jednej porcji (25 g):
- 93kcal
- 21 g białka
- zawiera 4.5 g BCAA
CZYM JEST NIETOLERANCJA LAKTOZY?
Laktoza, znana także jako “cukier mleczny” jest węglowodanem złożonym, stanowiącym ok. 2-8% suchej masy mleka. Laktoza jest nam potrzebna głównie w okresie niemowlęcym, dlatego nie jest rzadkością, że w okresie dorosłym twój organizm nie produkuje laktazy, enzymu odpowiedzialnego za rozbicie laktozy, co z kolei jest przyczyną jej nietolerancji. Dzisiaj niemal 75% populacji światowej cierpi z powodu nietolerancji laktozy.
CZEMU POTRZEBUJESZ BIAŁEK?
Białko jest najważniejszym budulcem twojego ciała, źródłem składników odżywczych, zbudowanym z aminokwasów produkowanych przez nasz organizm i dostarczanych ze źródeł zewnętrznych. Wspomaga utrzymanie masy mięśniowej, gdy trenujesz jesteś na diecie lub na co dzień. Twój organizm wymaga większej ilości białek, gdy regularnie trenujesz, chcesz zwiększyć masę mięśniową lub wraz z wiekiem.
BIAŁKO JAKO SKŁADNIK ODŻYWCZY
Białko to najważniejszy budulec naszego organizmu, źródło składników odżywczych zbudowanych z aminokwasów wytwarzanych przez nasz organizm i uzupełnianych ze źródeł zewnętrznych. Przyczynia się do utrzymania i rozwoju tkanek mięśniowych. Więcej białka potrzebujesz, jeśli regularnie uprawiasz sport, jeśli chcesz zwiększyć masę mięśniową, jeśli chcesz schudnąć lub z wiekiem.
DLACZEGO SUPLEMENT BIAŁKOWY?
Wypijanie koktajli białkowych jest szybkim, praktycznym i bardzo efektywnym sposobem na dostarczenie organizmowi odpowiedniej ilości białek. Wystarczy białko w proszku, shaker, trochę wody. Proszek białkowy można pozyskać z mleka, jak również ze źródeł zwierzęcych, roślinnych lub ich połączenia. Jego wchłanianie może przebiegać szybko (30-40 minut), umiarkowanie (1-2 godziny) lub wolno (ponad 2 godziny).
Podobnie jak wszystkie produkty BioTechUSA, Iso Whey Zero składa się z bezpiecznych i starannie dobranych składników.
BioTech Iso Whey Zero jest profesjonalnym produktem, którego zastosowanie wiąże się ze zwiększonym ryzykiem ekstremalnych przyrostów tkanki mięśniowej, dzięki czemu już w krótkim czasie będziesz się cieszył wysportowaną i umięśnioną sylwetką. Jest to odżywka najwyższych lotów, której aminokwasy posiadają niezwykle anaboliczny potencjał. Wystarczą dwie porcje dziennie by cieszyć się w pełni wszystkimi zaletami tego białka. W składzie Iso Whey Zero znajdziesz wysokiej jakości frakcie: izolat białek serwatki (WPI), hydrolizat białek serwatki (WPH), koncentrat białka serwatki (WPC) otrzymywany metodą CFM. Jakby tego było mało producent wzbogacił skład o mikronizowane BCAA co oznacza dla Ciebie nic innego jak idealne zabezpieczenie przed katabolizmem potreningowym.Nie oszukujmy się – jest to produkt najlepszy w swojej klasie.
BioTech Iso Whey Zero - 84% białka z koncentratów serwatki. Odzywka zawiera również olej MCT, BCAA, lecytynę. Preparat przeznaczony jest dla osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko, które w szybki sposób wpływa na rozwój masy i siły mięśniowej
Jest wysoce cenionym suplementem, składającym się z protein pochodzących z WPI. Synteza zarówno tych jak i tysięcy innych białek w organizmie zależy od dostępności aminokwasów. W przeciwieństwie do magazynowanych węglowodanów czy tłuszczy organizm utrzymuje jedynie niewielki zapas aminokwasów. Niski pozom któregoś z podstawowych aminokwasów powoduje, że organizm wytwarzać zależnych od niego białek.
Jednocześnie nawet krótkoterminowy deficyt aminokwasów może zaszkodzić procesowi naprawy i regeneracji zdrowych komórek. Dotyczy to zwłaszcza procesu wzrostu komórek mięśniowych. Na szczęście możemy łatwo zapobiec takiemu rozwojowi wydarzeń. Wystarczy stosować zrównoważona dietę, bogatą w wysokiej jakości proteiny.
Iso Whey Zero jest idealnym rozwiązaniem dla osób intensywnie trenujących, które jak nikt inny potrzebują szybko wchłanianych aminokwasów aby ich trening przynosił jak najlepsze rezultaty. Badania wykazały, że niedobór łańcuchów aminokwasów w powiązaniu ze wzmożonym wysiłkiem może prowadzić do spalania tkanki mięśniowej, ze względu na zapotrzebowanie organizmu na azot. Jedną spośród wielu funkcji spełnianych przez aminokwasy o rozgałęzionych łańcuchach BCAA jest asysta w procesie transportu tłuszczy do komórek w celu wyprodukowania porcji energii.
Stymuluje również przysadkę, która wytwarza hormon wzrostu zaangażowany w rozwój tkanki mięśniowej i wyzwalanie kwasów tłuszczowych z tkanki tłuszczowej (np. utrata tkanki tłuszczowej). BCAA dostarcza też organizmowi azotu. Aminokwasy dostarczane organizmowi przez 100 % Iso Whey ZERO są budulcem masy mięśniowej.
Iso Whey Zero jest bardzo wartościowym źródłem protein zapewniającym wysoki poziom aminokwasów zwłaszcza z grupy EAA.
SPOSÓB UŻYCIA
Spożywać porcje (25g) 2-3 razy dziennie.
SKŁAD:
Porcja jednorazowa 25g
Ilośc porcji w opakowaniu 1/25g, 20/500g, 90/2270g
Wartości dla jednej porcji
Kalorie 98 kcal
Protein 21g
Whey protein isolate
Hydrolyzed whey protein
Whey protein concentrate CMF
BCAA
Węglowodany 1,5g
w tym cukry 0g
Tłuszcze ogółem <1g
w tym trans 0g
SKŁADNIKI:
Smak czekoladowy (chocolate): izolat białka serwatki (z mleka) 84% [izolat białka serwatki (z mleka), emulgatory: lecytyny (soja)], odtłuszczone kakao w proszku, L-glutamina, mieszanka kremująca [tłuszcz palmowy i olej z ziaren palmowych, maltodekstryna, emulgatory (E471, E 472a), białka mleka, stabilizator (fosforany potasu, alginian sodu), przeciwutleniacze (mieszanina tokoferoli)], emulgator (lecytyny (soja)), substancja zagęszczająca (karagen, guma ksantanowa), aromaty, sól, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), L-leucyna, substancja słodząca (sukraloza), L-izoleucyna, L-walina.
Smak czekoladowy-toffee (chocolate-toffee): izolat białka serwatki (z mleka) 86% [izolat białka serwatki (z mleka), emulgator: lecytyny (soja)], mieszanka kremująca [tłuszcz palmowy i olej z ziaren palmowych, maltodekstryna, emulgatory (E471, E 472a), białko mleka, stabilizatory (fosforany potasu, alginian sodu), przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli)], aromaty, l-glutamina, barwnik (karmel amoniakalny), emulgator: lecytyny (soja), sól, substancje zagęszczające (karagen, guma ksantanowa), substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), L-leucyna , substancja słodząca (sukraloza), L-izoleucyna, l-walina.
Smak cookies&cream: izolat białka serwatki (mleko) 82% [izolat białka serwatki (mleko), emulgator: lecytyny (soja)], l-glutamina, mieszanka kremująca [tłuszcz palmowy, olej palmowy, maltodekstryna, emulgatory (E471, E472a), białka mleka, stabilizatory (fosforany potasu, alginian sodu), przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli)], aromaty, czekolada w proszku {masa kakaowa, substancja słodząca (maltitole), masło kakaowe, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator [lecytyny (soja), polirycynooleinian poliglicerolu], aromat}, emulgator (lecytyny (soja)), substancje zagęszczające (karagen, guma ksantanowa), cynamon, sól, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), L-leucyna, L-izoleucyna, l-walina, substancja słodząca (sukraloza).
Smak orzechowy (hazelnut): izolat białka serwatki (mleko) 87% [izolat białka serwatki (mleko), emulgator (lecytyny (soja))], odtłuszczone kakao w proszku, mieszanka kremująca [tłuszcz palmowy, olej palmowy, maltodekstryna, emulgatory (E471, E472a), białko mleka, stabilizatory (fosforany potasu, alginian sodu), przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli)], l-glutamina, emulgator (lecytyny (soja)), substancje zagęszczające (karagen, guma ksantanowa), aromaty, sól, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), L-leucyna , substancja słodząca (sukraloza), L-izoleucyna, l-walina.
Smak tiramisu: izolat białka serwatki (mleko) 86% [izolat białka serwatki (mleko), emulgator (lecytyny (soja))], mieszanka kremująca [tłuszcz palmowy, olej palmowy, maltodekstryna, emulgatory (E471, E472a), białko mleka, stabilizatory (fosforany potasu, alginian sodu), przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli)], l-glutamina, aromaty, kawa rozpuszczalna, emulgator (lecytyny (soja)), substancje zagęszczające (karagen, guma ksantanowa), sól, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), L-leucyna, substancja słodząca (sukraloza), cynamon, L-izoleucyna, l-walina.
Smak waniliowy (vanilla): izolat białka serwatki (mleko) 88% [izolat białka serwatki (mleko), emulgator: lecytyny (soja)], mieszanka kremująca [tłuszcz palmowy i olej palmowy, maltodekstryna, emulgatory (E471, E472a), białko mleka, stabilizatory (fosforany potasu, alginian sodu), przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli)], l-glutamina, aromaty, emulgator: lecytyny (soja), substancje zagęszczające (karagen, guma ksantanowa), sól, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), L-leucyna , substancja słodząca (sukraloza), L-izoleucyna, l-walina, barwnik (tartrazyna***).
Smak białej czekolady (white chcolate): izolat białka serwatki (mleko) 87% [izolat białka serwatki (mleko), emulgator: lecytyny (soja)], mieszanka kremująca [tłuszcz palmowy i olej palmowy, maltodekstryna, emulgatory (E471, E 472a), białko mleka, stabilizatory (fosforany potasu, alginian sodu), przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli)], l-glutamina, aromaty, emulgator: lecytyny (soja), substancje zagęszczające (karagen, guma ksantanowa), sól, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), L-leucyna , substancja słodząca (sukraloza), L-izoleucyna, l-walina.
Smak ciasteczka jagodowego: izolat białka serwatki (mleko) 83% [izolat białka serwatki (mleko), emulgator: lecytyny (soja)], kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, l-glutamina, mieszanka kremująca [tłuszcz palmowy i olej palmowy, maltodekstryna, emulgatory (E471, E 472a), białka mleka, stabilizatory (fosforany potasu, alginian sodu), przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli)], aromaty, emulgator (lecytyny (soja)), substancje zagęszczające (karagen, guma ksantanowa), sól, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), L-leucyna, substancja słodząca (sukraloza), L-izoleucyna, l-walina.
Smak piña colada: izolat białka serwatki (mleko) 90% [izolat białka serwatki (mleko), emulgator (lecytyny (soja))], l-glutamina, mieszanka kremująca [tłuszcz palmowy i olej palmowy, maltodekstryna, emulgatory (E471, E 472a), białka mleka, stabilizatory (fosforany potasu, alginian sodu), przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli], aromaty, substancje zagęszczające (karagen, guma ksantanowa), emulgator(lecytyny (soja)), sól, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), kwas (kwas cytrynowy), L-leucyna, substancja słodząca (sukraloza), L-izoleucyna, l-walina, barwnik (tartrazyna***).
Smak pistacjowy: izolat białka serwatki (mleko) 88% [izolat białka serwatki (mleko), emulgator (lecytyny (soja))], mieszanka kremująca [tłuszcz palmowy i olej palmowy, maltodekstryna, emulgatory (E471, E 472a), białka mleka, stabilizatory (fosforany potasu, alginian sodu), przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli)], l-glutamina, aromaty, emulgator (lecytyny (soja)), substancje zagęszczające (karagen, guma ksantanowa), sól, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), L-leucyna, substancja słodząca (sukraloza), L-izoleucyna, l-walina, barwnik (tartrazyna***, indygotyna).
Smak bułki waniliowo-cynamonowej: izolat białka serwatki (mleko) 86% [izolat białka serwatki (mleko), emulgator (lecytyny (soja))], mieszanka kremująca [tłuszcz palmowy i olej palmowy, maltodekstryna, emulgatory (E471, E472a), białka mleka, stabilizatory (fosforany potasu, alginian sodu), przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli)], l-glutamina, aromaty, cynamon, emulgator (lecytyny (soja)), substancje zagęszczające (karagen, guma ksantanowa), sól, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), L-leucyna, substancja słodząca (sukraloza), L-izoleucyna, l-walina, barwnik (tartrazyna***).
Smak likieru orzechowego: izolat białka serwatki (mleko) 83% [izolat białka serwatki (mleko), emulgator (lecytyny (soja))], aromaty, l-glutamina, mieszanka kremująca [tłuszcz palmowy i olej palmowy, maltodekstryna, emulgatory (E471, E472a), białka mleka, stabilizatory (fosforany potasu, alginian sodu), przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli)], kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator (lecytyny (soja)), substancje zagęszczające (karagen, guma ksantanowa), sól, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), L-leucyna, L-izoleucyna, l-walina, substancja słodząca (sukraloza).
Smak bananowy: izolat białka serwatki (mleko) 90% [izolat białka serwatki (mleko), emulgator: lecytyny (soja)], l-glutamina, mieszanka kremująca [tłuszcz palmowy, olej z ziaren palmowych, maltodekstryna, emulgatory (E471, E 472a), białko mleka, stabilizatory (fosforany potasu, alginianu sodu), przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli)], aromaty, substancje zagęszczające (karagen, guma ksantanowa), emulgator (lecytyny (soja)), sól, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), kwas (kwas cytrynowy), L-leucyna, substancja słodząca (sukraloza), L-izoleucyna, l-walina, barwnik (tartrazyna***).
Smak kokosowy: izolat białka serwatki (mleko) 87% [izolat białka serwatki (mleko), emulgator (lecytyny (soja))], mieszanka kremująca [tłuszcz palmowy, olej z ziaren palmowych, maltodekstryna, emulgatory (E471, E472a), białko mleka, stabilizatory (fosforany potasu, alginian sodu), przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli], l-glutamina, aromaty, emulgator (lecytyny (soja)), substancje zagęszczające (karagen, guma ksantanowa), sól, kwas (kwas cytrynowy), substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), L-leucyna, substancja słodząca (sukraloza), L-izoleucyna, l-walina.
Smak cytrynowego sernika: izolat białka serwatki (mleko) 88% [izolat białka serwatki (mleko), emulgator (lecytyny (soja))], aromaty, l-glutamina, mieszanka kremująca [tłuszcz palmowy i olej z ziaren palmowych, maltodekstryna, emulgatory (E471, E472a), białko mleka, stabilizatory (fosforany potasu, alginian sodu), przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli)], kwas (kwas cytrynowy), substancje zagęszczające (karagen, guma ksantanowa), emulgator (lecytyny (soja)), sól, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), L-leucyna , substancja słodząca (sukraloza), L-izoleucyna, l-walina, barwnik (tartrazyna***).
Smak ananasowo-mango: izolat białka serwatki (mleko) 89% [izolat białka serwatki (mleko), emulgator (lecytyny (soja))], l-glutamina, mieszanka kremująca [tłuszcz palmowy, olej z ziaren palmowych, maltodekstryna, emulgatory (E471, E472a), białko mleka, stabilizatory (fosforany potasu, alginian sodu), przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli)], aromaty, kwas (kwas cytrynowy), substancje zagęszczające (karagen, guma ksantanowa), emulgator (lecytyny (soja)), sól, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), L-leucyna, substancja słodząca (sukraloza), L-izoleucyna, l-walina, barwnik (tartrazyna***, Czerwień Allura AC***).
Smak truskawkowy: izolat białka serwatki (mleko) 87% [izolat białka serwatki (mleko), emulgator (lecytyny (soja))], l-glutamina, mieszanka kremująca [tłuszcz palmowy, olej z ziaren palmowych, maltodekstryna, emulgatory (E471, E472a), białko mleka, stabilizatory (fosforany potasu, alginian sodu), przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli)], aromaty, kwas (kwas cytrynowy), substancje zagęszczające (karagen, guma ksantanowa), emulgator(lecytyny (soja)), substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), sól, L-leucyna, substancja słodząca (sukraloza), L-izoleucyna, l-walina, barwnik (Czerwień Allura AC***).
Smak jogurtowo-morelowy: izolat białka serwatki (mleko) 87% [izolat białka serwatki (mleko), emulgator (lecytyny (soja))], aromaty, l-glutamina, mieszanka kremująca [tłuszcz palmowy, olej z ziaren palmowych, maltodekstryna, emulgatory (E471, E472a), białko mleka, stabilizatory (fosforany potasu, alginian sodu), przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli)], kwas (kwas cytrynowy), substancje zagęszczające (karagen, guma ksantanowa), emulgator (lecytyny (soja)), sól, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), L-leucyna, substancja słodząca (sukraloza), L-izoleucyna, l-walina, barwnik (tartrazyna***, Czerwień Allura AC***).
***Tartrazyna i Czerwień Allura AC: może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.
Możliwa obecność mleka, jaj, glutenu, soi, skorupiaków, dwutlenku siarki i orzechów.
Wartość odżywcza: (1 porcja: 25 g, 1Ilość porcji w opakowaniu: 1/25g, 20/500g, 90/2270g , Dzienna porcja: 2 x 25 g(= 50 g)) w 100 g/25 g/50 g: Wartość energetyczna 1579 kJ/372 kcal (19% RWS***) /395 kJ/93 kcal (5% RWS***) / 790 kJ/186 kcal (10% RWS***), Tłuszcz 1,6 g (2,3% RWS***)/<0,5 g (<1% RWS***)/0,8 g (1% RWS***), - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1 g (5% RWS***)/0,3 g (<1% RWS***)/0,5 g (1% RWS***), Węglowodany 5,2 g (2% RWS***)/1,3 g (<1% RWS***)/2,6 g (1% RWS***), - w tym cukry 0,8 g (<0,89% RWS***)/<0,5 g (<1% RWS***)/<0,5 g (<1% RWS***), Białko 84 g (168% RWS***)/21 g (42% RWS***)/42 g (84% RWS***), Sól 0,71 g (12% RWS***)/0,18 g (3% RWS***)/0,36 g (6% RWS***). ***RWS: dzienna referencyjna wartość spożycia. Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal). Nie zawiera cukrów: <0,5 g cukru /100 ml produktu gotowego do spożycia. Produkt bezglutenowy, zgodnie z rozporządzeniem Komisji Europejskiej. **Nie zawiera laktozy w przypadku wymieszania produktu z 350 ml wody: <0,1 g laktozy w 100 ml produktu gotowego do spożycia.
Średnia zawartość aminokwasów w 1 porcji (25g)/ w porcji dziennej (50 g): Aminokwasy niezbędne (Walina•, Izoleucyna•, Leucyna•, Histydyna, Lizyna, Metionina, Fenyloalanina, Treonina, Tryptofan,): 9448 mg/18896 mg, Warunkowo niezbędne aminokwasy (Tyrozyna, Arginina, Cysteina, Prolina, Glutamina, Kwas glutaminowy): 7144 mg/14288 mg, Aminokwasy nie niezbędne (Alanina, Kwas asparaginowy, Glicyna, Seryna): 4408 mg/8816 mg. •BCAA łącznie w 1 porcji (25 g)/w dziennej porcji (50 g): 4489 mg/8978 mg.
Dane produktu
Data ważności | przynajmniej pół roku od momentu zakupu |