Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
BioTech Multi Mineral Complex 100 tabl.
Opis produktu
DUŻA DAWKA KOMPLEKSU MINERAŁÓW.
Multi Mineral Complex dostarcza składniki odżywcze dla prawidłowego rozwoju kości, funkcjonowania mięśni, reprodukcji i metabolizmu. Wapń i magnez są niezbędne do prawidłowego rozwoju kości i zębów. Cynk jest obecny we wszystkich tkankach, narządach i płynach ciała i przyczynia się do metabolizmu kwasów tłuszczowych i reprodukcji. Chrom wpływa na utrzymanie normalnych poziomów glukozy we krwi.
Suplementy diety nie mogą zastąpić zrównoważonej, zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.
Co zawiera produkt BioTechUSA Multi Mineral Complex?
W 1 Porcji: 11 minerałów
Wielkość opakowania: 100 tabletek (33 porcje)
Zalecane stosowanie:
Spożywać 3 razy dziennie po 1 tabletce popijając jedną szklanką wody. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia! Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Składniki (dzienna porcja: 1 tabletka, ilość porcji w opakowaniu produktu: 100)
1 tabletce RWS* (1 tabletek)
- Wapń 333 mg 42%
- Żelazo 5,7 mg 41%
- Cynk 5 mg 50%
- Mangan 1,5 mg 75%
- Miedź 0,6 mg 60%
- Chrom 8,4 µg 21%
- Molibden 8,4 µg 17%
- Jod 50 µg 33%
* RWS: Referencyjne wartości spożycia dla osób dorosłych.
Składniki:
substancja wypełniająca (żel celulozowy), węglan wapnia, sole wapniowe kwasu ortofosforowego, tlenek magnezu, otoczka [stabilizatory (kopolimer szczepiony alkoholu poliwinylowego i glikolu polietylenowego, alkohol poliwinylowy (PVA)), substancje przeciwzbrylające (talk, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych)], sub- stancje przeciwzbrylające (sole magnezowe kwasów tłuszczowych, siarczany potasu, dwutlenek krzemu), fumaran żelaza (II), tlenek cynku, siarczan manganu, tlenek miedzi (II), molibdenian (VI) sodu, selenian (IV) sodu, jodek potasu, chlorek chromu (III).
Wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym mleko, jaja, gluten, soję, orzeszki ziemne, orzechy, seler, ryby, skorupiaki, mięczaki i składniki żywności zawierające dwutlenek siarki.