



Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Olimp Collagen Bar 44g Czekolada
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis produktu
Zalety produktu:
- Baton białkowy z dodatkiem wysokiej jakości kolagenu pochodzenia rybiego – 5 g kolagenu (baton 44 g)
- Niska zawartość cukrów - rewelacyjna w smaku fit przekąska w okresie odchudzania – tylko 172 kcal (1 baton)
- Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
- Dodatek witamin i minerałów wspierających w zachowaniu zdrowej skóry (witaminy A i C, biotyna) oraz stawów (witamina C, mangan)
- Wyjątkowy smak (czekoladowy z chrupkami), dodatek kakao, polewa z prawdziwej czekolady, produkt aromatyzowany
Olimp Collagen Bar – dla skóry, włosów, paznokci i stawów!
Próbowałaś już pysznego, niezwykle sycącego batona białkowego z dodatkiem wysokiej jakości kolagenu - Olimp Collagen Bar? Żałuj! Ta wyjątkowa w smaku przekąska w polewie z prawdziwej czekolady to wspaniała uczta dla podniebienia i zarazem wsparcie dla skóry1, włosów2, paznokci3 oraz stawów4! Przekonaj się o tym na własnej skórze!
Smacznego!
Skład batona białkowego Olimp Collagen Bar – wysokiej jakości rybi kolagen!
Jak zapewne wiesz, z wiekiem spada naturalna produkcja kolagenu w organizmie5, co może mieć wpływ m.in. na przyspieszenie procesu starzenia się skóry. Wówczas staje się ona sucha, może tracić jędrność i elastyczność oraz mogą pojawiać się zmarszczki6. Warto więc wspomóc naturalną syntezę kolagenu7 i dostarczyć ten cenny składnik strukturalny skóry i stawów za pomocą diety. W tym wypadku za sprawą białkowego batona Olimp Collagen Bar (44 g), który oprócz porcji roślinnych protein pochodzących z soi, grochu i brązowego ryżu, zawiera 5 g wysokiej jakości kolagenu pochodzenia rybiego! To kolagen typu I, który w blisko 90% jest dominującym składnikiem tkanek łącznych, skóry i tkanki podskórnej Twojego organizmu! Pochodzi on z gatunku ryb słodkowodnych (Pangasius hypophthalmus). To naturalnie biały proszek, który doskonale się rozpuszcza i przyswaja. Jest bogaty w białko z typową kombinacją 17 kluczowych aminokwasów (głównie hydroksyproliny, proliny i glicyny).
Smaczny baton zawiera tylko 172 pełnowartościowe kalorie! Z uwagi na niską zawartość cukrów i wysoką zawartość błonnika pokarmowego ta przepyszna, sycąca przekąska świetnie sprawdzi się w okresie redukcji tkanki tłuszczowej i modelowania sylwetki.
Zalety stosowania batona białkowego Olimp Collagen Bar
- 8 g białka roślinnego (izolat białka sojowego, białko z grochu, białko z brązowego ryżu) w każdym batonie - pomoc we wzroście i w utrzymaniu masy mięśniowej (białko).
- 5 g wysokiej jakości, doskonale przyswajalnego rybiego kolagenu – cennego składnika strukturalnego skóry i stawów.
- Tylko 172 kcal!
- Niska zawartość cukrów – doskonała alternatywa dla słodyczy.
- Wysoka zawartość błonnika pokarmowego (z fruktooligosacharydów, izomaltooligosacharydów) - badania epidemiologiczne wskazują, że spożycie błonnika jest powiązane z niższą masą ciała8.
- Dodatek izomaltulozy (charakteryzuje się dłuższym czasem trawienia, dzięki czemu stopniowo uwalnia energię i tym samym nie powoduje nagłych skoków insuliny9).
- Pomoc w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania skóry i chrząstki (witamina C).
- Pomoc w zachowaniu zdrowej skóry (witamina A, biotyna).
- Pomoc w zachowaniu zdrowych włosów (biotyna) i paznokci (biotyna10).
- Pomoc w prawidłowym tworzeniu tkanek łącznych (mangan).
- Pomoc w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym (witamina C, mangan).
- Rewelacyjny smak (czekoladowy z chrupkami).
- Dodatek kakao.
- Polewa z prawdziwej czekolady.
- Produkt aromatyzowany.
Dla kogo baton białkowy Olimp Collagen Bar?
Zdrowo się odżywiasz? Szukasz prostego, wygodnego i zarazem smacznego sposobu na uzupełnienie diety w wysokiej jakości białko i kolagen? Potrzebujesz wsparcia w celu utrzymania zdrowej skóry, włosów, paznokci i stawów? Lubisz słodycze, lecz z uwagi na dietę wciąż szukasz dla nich przepysznej alternatywy? Jeśli choć na jedno z powyższych pytań Twoja odpowiedź jest twierdząca, sięgnij po Olimp Collagen Bar! Z pewnością urozmaici Twoją codzienną dietę, nada jej smaku, a przy tym dostarczy wartościowych składników.
Zaliczany do grona żywności funkcjonalnej baton marki Olimp Labs należy traktować jako uzupełnienie diety.
Olimp Collagen Bar – dla skóry, włosów, paznokci i stawów!
Uwaga: spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie spożywać z innymi produktami zawierającymi witaminę A lub mangan. Produkt nie powinien być spożywany przez kobiety w ciąży i karmiące piersią.
Warunki przechowywania: przechowywać i transportować w temperaturze poniżej 25°C. Chronić przed działaniem promieni słonecznych, nagłych zmian temperatury, zapachu lub wilgotności.
Informacja żywieniowa Na 100 g na porcję (44 g)
Wartość energetyczna 1633 kJ/ 393 kcal 717 kJ/ 172 kcal
Tłuszcz 19 g 8,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,5 g 2,9 g
Węglowodany 22 g 9,6 g
w tym cukry 2,2 g 0,97 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole) 18 g 8,1 g
Błonnik 18 g 8 g
Białko 19 g 8 g
Sól 0,29 g 0,13 g
Witamina C 91 mg (114%*) 40 mg (50%*)
Witamina D 5,7 µg (114%*) 2,5 µg (50%*)
Witamina A 909 µg (114%*) 400 µg (50%*)
Biotyna 56,8 µg (114%*) 25 µg (50%*)
Mangan 2,27 mg (114%*) 1 mg (50%*)
Kolagen 11 g 5 g
*RWS – referencyjne wartości spożycia.
Olimp COLLAGEN Bar - Baton białkowy (19% białka) z dodatkiem kolagenu rybiego i witamin C, D, A, biotyny oraz manganu. O smaku czekoladowym z chrupkami (3%), w czekoladzie (25%). Zawiera cukry i substancję słodzącą. Z niską zawartością cukrów. Z wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Składniki: 25% czekolada z substancją słodzącą [miazga kakaowa, substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], 13% peptydy kolagenu rybiego (ryby), fruktooligosacharydy, izomaltooligosacharydy1 z tapioki, substancje utrzymujące wilgoć – glicerol, sorbitole; olej roślinny (rzepakowy), izolat białka sojowego, białko z grochu, chrupki sojowe (izolat białka sojowego), 3% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, białko z brązowego ryżu, izomaltuloza2, substancja zagęszczająca – guma arabska; aromaty, emulgator – lecytyny (sojowe); kwas L-askorbinowy – wit. C, cholekalcyferol – wit. D, palmitynian retinylu – wit. A, D-biotyna – biotyna, glukonian manganu. Czekolada: masa kakaowa minimum 53%.
1Izomaltooligosacharydy to źródło glukozy.
2Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, nasion sezamu.
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)


Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.