Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Olimp Mr Zerro Protein Bar 50g Malina
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis produktu
Zalety produktu:
- Baton wysokobiałkowy – 13 g białka (1 baton – 50 g)
- Pomoc we wzroście i w utrzymaniu masy mięśniowej (białko)
- Baton białkowy bez dodatku cukrów1
- Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
- Przepyszna fit przekąska w okresie redukcji tkanki tłuszczowej – tylko 195 kcal (1 baton – 50 g)
- Dodatek witamin i składników mineralnych
- Pyszny, malinowy smak
- Polewa z prawdziwej czekolady
- Produkt aromatyzowany
- Fit przekąska przed i po treningu, w pracy, w podróży autem, na uczelni, na wycieczce
Baton białkowy Olimp Mr Zerro Protein Bar – smacznie i bez dodatku cukrów2
Koniec z monotonną dietą „na redukcji”! Koniec z podjadaniem niezdrowych, „nabitych” cukrem i pustymi kaloriami słodyczy! Czas na prawdziwą ucztę! Sięgnij po solidną porcję białka i błonnika. Oto Twój nowy sprzymierzeniec w drodze po wymarzoną sylwetkę! Spróbuj wysokobiałkowego batona Olimp Mr Zerro Protein Bar i przekonaj się, że dieta nie musi być nudna! Tylko smaczna i bez dodatku cukrów3!
Baton białkowy Olimp Mr Zerro Protein Bar - skład
Odchudzasz się i pracujesz nad sylwetką? Świetnie! Szukasz pysznej i zarazem „legalnej” alternatywy dla słodyczy? Doskonale! Chcesz w smaczny sposób urozmaicić swoją dietę? Idealnie! Białkowy baton marki Olimp Sport Nutrition sprawdzi się w każdej z wyżej wymienionych sytuacji. To pyszna przekąska przed i po treningu, w trakcie intensywnego dnia w pracy, na uczelni, na wycieczce lub podczas długiej podróży autem.
Jak dobrze wiesz, „na redukcji” musisz dostarczyć mięśniom białko. Proteiny pomagają bowiem w utrzymaniu masy mięśniowej i przyczyniają się do jej wzrostu. Wyjątkowy w smaku baton Olimp Mr Zerro Protein Bar (50 g) zawiera 13 g białka pochodzącego z połączenia koncentratu białek mleka (MPC), popularnego koncentratu białek serwatkowych (WPC), białka jaja oraz hydrolizatu kolagenu.
Brak dodatku cukrów4 to kolejna z zalet proteinowego batona Olimp. Przekąska stanowi również źródło błonnika pokarmowego. Produkt uzupełniono porcją wybranych witamin z grupy B (tiamina, niacyna, witamina B6) oraz minerałów (cynk – wysoko przyswajalnych chelat aminokwasowy Albion™, selen, chrom, jod).
Baton białkowy Olimp Mr Zerro Protein Bar - zalety
- Baton wysokobiałkowy – 13 g białka (1 baton – 50 g)
- Pomoc we wzroście masy mięśniowej (białko)
- Wsparcie w utrzymaniu masy mięśniowej (białko)
- Wyjątkowa w smaku fit przekąska polecana w okresie redukcji tkanki tłuszczowej – tylko 195 kcal (1 baton – 50 g)
- Baton białkowy bez dodatku cukrów5 - pyszna alternatywa dla słodyczy i słodkich lub słonych przekąsek
- Wysoka zawartość błonnika pokarmowego - badania epidemiologiczne wskazują, że spożycie błonnika jest powiązane z niższą masą ciała6
- Dodatek witamin i składników mineralnych, które biorą udział w wielu procesach zachodzących w organizmie
- Pomoc w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni i układu odpornościowego (witamina D)
- Pomoc w prawidłowym funkcjonowaniu serca (tiamina)
- Pomoc w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu energetycznego (tiamina, niacyna, witamina B6, jod)
- Pomoc w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego (tiamina, niacyna, witamina B6)
- Pomoc w zmniejszeniu uczucia zmęczenia i znużenia (niacyna, witamina B6)
- Pomoc w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu węglowodanów, kwasów tłuszczowych i makroskładników odżywczych (cynk – chelat Albion™)
- Pomoc w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych i w utrzymaniu prawidłowego poziomu glukozy we krwi (chrom)
- Pyszny, malinowy smak
- Polewa z prawdziwej czekolady
- Produkt aromatyzowany
- Fit przekąska przed i po treningu, w pracy, w podróży autem, na uczelni, na wycieczce, o każdej porze dnia, kiedy dopada głód
Białkowy baton Olimp Mr Zerro Protein Bar powstał z myślą o osobach dorosłych, aktywnych fizycznie, trenujących zarówno amatorsko, jak i wyczynowo. Zaliczany do grona żywności funkcjonalnej produkt marki Olimp Sport Nutrition należy traktować jak uzupełnienie diety.
Baton białkowy Olimp Mr Zerro Protein Bar – smacznie i bez dodatku cukrów7
Uwaga: spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Informacja o wartości odżywczej na 100 g na porcję (baton 50 g)
Wartość energetyczna 1636 kJ/ 393 kcal 813 kJ/ 195 kcal
Tłuszcz 19 g 9,4 g
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 6,6 g 3,3 g
Węglowodany 26 g 13 g
w tym cukry 3,5 g 1,7 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole) 20 g 10 g
Błonnik 17 g 8,4 g
Białko 26 g 13 g
Sól 0,19 g 0,10 g
Wit. D 5 ug (100%#) 2,5 ug (50%#)
Tiamina (wit B1) 0,34 mg (30%#) 0,17 mg (15%#)
Niacyna 4,8 mg (30%#) 2,4 mg (15%#)
Wit. B6 0,42 g (30%#) 0,21 mg (15%#)
Cynk 3 mg (30%#) 1,5 (15%#)
Selen 16,5 ug (30%#) 8,25 ug (15%#)
Chrom 12 ug (30%#) 6 ug (15%#)
Jod 45 ug (30%#) 22,5 ug (15%#)
#RWS=referencyjne wartości spożycia.
Olimp MR ZERRO PROTEIN BAR - **Wysokobiałkowy baton (26% białka) w czekoladzie (20%), z warstwą o smaku malinowym (17%), maliną liofilizowaną (1%), z dodatkiem wybranych witamin i składników mineralnych. Zawiera substancję słodzącą. *Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Z wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Składniki: 30% mieszanka białkowa [koncentrat białek mleka MPC, koncentrat białek serwatkowych WPC (z mleka), białko jaja, hydrolizat kolagenu], 20% czekolada z substancją słodzącą [miazga kakaowa, substancja słodząca - maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator - lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], fruktooligosacharydy, substancje utrzymujące wilgoć - glicerol, sorbitole; olej roślinny (rzepakowy), polidekstroza, tłuszcz kakaowy, mleko zagęszczone, 1% malina liofilizowana, aromaty (zawierają mleko), substancja zagęszczająca - guma ksantanowa; regulator kwasowości - kwas cytrynowy; emulgator - lecytyny (sojowe); barwnik - karmin; sól, amid kwasu nikotynowego - niacyna, diglicynian cynku (chelat aminokwasowy Albion™), chlorowodorek pirydoksyny wit. B6, chlorowodorek tiaminy - tiamina (wit. B1), jodek potasu, selenian(IV) sodu, chlorek chromu(ll) i jego sześciowodzian, cholekalcyferol - wit. D.
Czekolada: masa kakaowa minimum 53%.
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, nasion sezamu, ryb.