Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Scitec 100% Whey Isolate 2000 g Izolat Białka WPI Białko Ciasteczkowy
Opis produktu
100% WHEY ISOLATE to najlepszej jakości białko wyprodukowane z izolatu serwatki.
Formuła ta zawiera mniej węglowodanów niż kiedykolwiek wcześniej! Izolaty, w porównaniu do koncentratów charakteryzują się wyższą zawartością procentową białka, zawierają ponadto mniej cukru (włącznie z laktozą) oraz tłuszczu.
Suplementy białkowe są źródłem kwasów azotowych oraz niezbędnych aminokwasów, które organizm wykorzystuje do wzrostu i utrzymania tkanek ciała. 100% WHEY ISOLATE przyczynia się do utrzymania i rozwoju masy mięśniowej oraz utrzymania prawidłowego stanu tkanki kostnej*.
Białka mleka są tak zwanymi białkami kompletnymi, ponieważ dostarczają one organizmowi wszystkich 9 aminokwasów niezbędnych (tj.histydyny, izoleucyny, leucyny, lizyny, metioniny, fenyloalaniny, treoniny, tryptofanu, waliny), których nie jest on w stanie samodzielnie syntezować i muszą być one dostarczane wraz z prawidłowo zbilansowaną dietą lub suplementacją.
100% WHEY ISOLATE wzbogacony został dodatkowo w L-glutaminę, która jest najobficiej występującym wolnym aminokwasem w ludzkiej krwi.
*Oświadczenie udowodnione naukowo przez Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) oraz zatwierdzone przez Komisję Europejską (EC)
SPOSÓB UŻYCIA
Wymieszać jedną porcję produktu (25 g) z 300 ml wody lub mleka. Stosować raz dziennie, najlepiej zaraz po treningu.
Sposób użycia
Rozpuścić 1 porcję w 300 ml wody, mleka lub innego płynu. Produkt można stosować do posiłku w celu zwiększenia zawartości białka lub niezależnie od spożywanych posiłków. W zależności od zapotrzebowania zaleca się spożycie od 1 do 4 porcji dziennie. Produkt ten nie jest przeznaczony do diagnozowania, leczenia jakichkolwiek chorób bądź zapobiegania im. Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Informacje o alergenach
Wytworzono z mleka. Wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym soję, białko jaj, gluten i orzeszki arachidowe.
Skład
1 porcja: 25 g | 1 scoop
Liczba porcji: 80 (2000 g)
25 g / 100 g
Kalorie 395 kJ / 93 kcal1582 kJ / 373 kcal
Tłuszcz 0,50 g / 1,70 g
w tym nasycone 0,3 g / 1,0 g
Węglowodany 1,40 g / 5,50 g
Cukier 0.6 g / 2,3 g
Białko 21 g / 83 g
Sól 0,45 g / 1,8 g
L-Glutamine 1320 mg
L-Arginine 248 mg
SKŁADNIKI DLA SMAKU WANILIOWEGO:
Izolat białka serwatki instant 84% [izolat białka serwatki, emulgator: lecytyny (soja)], aromaty, L-glutamina 5,3%, L-arginina 1,2%, sól, jogurt w proszku, substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), substancje słodzące (sukraloza)., acesulfam K).