Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Scitec 100% creatine monohydrate 300 g kreatyna
Opis produktu
100% Creatine Monohydrate
Kreatyna jest organicznym kwasem występującym u kręgowców, zawierającym atomy azotu. Około 95% kreatyny jest zmagazynowane w mięśniach szkieletowych. Kreatyna pomaga w dostarczeniu energii do komórek, głównie mięśniowych, stanowiąc m.in. substrat dla produkcji adenozyno trójfosforanu (ATP) pełniącego funkcję magazynu energii m.in. dla komórek mięśniowych. 100% CREATINE MONOHYDRATE zawiera najlepiej przebadaną dotychczas formę kreatyny. Naukowo udowodniono, że kreatyna w dawce 3 g dobę zwiększa wydolność fizyczną w przypadku następujących po sobie krótkich, bardzo intensywnych ćwiczeń fizycznych.*
*Oświadczenie udowodnione naukowo przez Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) oraz zatwierdzone przez Komisję Europejską (EC).
Sposób użycia
Korzystny efekt jest zauważalny przy dziennym spożyciu min. 3 gram kreatyny w ciągu doby. Należy podzielić swoją masę ciała [kg] przez 3 - otrzymana wartość to ilość kreatyny [g] jaką powinno się dziennie spożywać w fazie nasycania kreatyną (pierwszy tydzień stosowania) podzieloną na kilka porcji. Po tym okresie nie należy spożywać więcej niż połowę powyższej porcji w celu utrzymania efektów.
Spożywać na pusty żołądek, najlepiej po treningu wraz z węglowodanami. W celu uzyskania pożądanego roztworu, porcję produktu (5 gram) rozpuścić w 400 ml płynu. Nie spożywać jednorazowo więcej niż 10g produktu, rozdzielić dzienne spożycie na kilka porcji w ciągu dnia.
Informacje o alergenach
Wytworzono w zakładzie przetwarzającym mleko, soję, białko jaj, gluten, orzechy, ryby oraz skorupiaki.
KOMPOZYCJA
Scitec 100% Creatine Monohydrate
Dzienna dawka: 3,40 g | 1/2 scoop
Liczba porcji: 88 (300 g)/147 (500 g)/294 (1000 g)
Dodatkowe informacje3,40 g
Creatine Monohydrate3400 mg
of which creatine3000 mg
3NRV%: Nutrient reference value for adults.
**No NRV has been established.
INGREDIENT: Creatine Monohydrate
Made in a plant that manufactures milk, egg, gluten, soy, peanuts, nuts, celery, fish, crustacean, molluscs and sulphur dioxide containing foods.