Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Scitec 100% whey protein professional 920 g Białko WPC+WPI Biała Czekolada
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis produktu
100% Whey Protein* Professional
- z dodatkiem aminokwasów
- enzymów trawiennych
- białka serwatkowego instant
- bez glutenu***
Białka serwatki są tak zwanymi białkami kompletnymi, ponieważ dostarczają one organizmowi wszystkich 9 aminokwasów niezbędnych (tj. histydyny, izoleucyny, leucyny, lizyny, metioniny, fenyloalaniny, treoniny, tryptofanu, waliny), których nie jest on w stanie samodzielnie syntezować i muszą być one dostarczane wraz z prawidłowo zbilansowaną dietą lub suplementacją.
Budowa naszego ciała
Tak jak prawdziwy plac budowy nie może funkcjonować bez materiałów budowlanych, tak i nasz organizm potrzebuje niezbędnych składników odżywczych potrzebnych do budowy mięśni. Wyobraź sobie plac budowy, na który nie dotarły cegły, choć wszystko jest przygotowane do budowy domu... Twoje ciało nie będzie w stanie zbudować mięśni, jeśli nie zapewnisz mu składników odżywczych, których potrzebuje.
Białko serwatkowe znajdujące się w 100% Whey Protein* Professional przyczynia się do zwiększenia i podtrzymania masy mięśniowej oraz podtrzymania prawidłowego stanu układu kostnego**. To czym na budowie jest cegła, tym dla naszego organizmu jest białko! Ponadto poza aminokwasami tworzącymi część białka produkt uzupełniliśmy również takimi aminokwasami jak leucyna, glutamina, arginina i tauryna. Zawiera on również enzymy wspierające rozkładanie białek, takie jest papaina i bromelina.
Ponadto 100% Whey Protein Professional nie zawiera glutenu. I co nie jest mniej ważne, wreszcie masz wybór tak wielu smaków - począwszy od tradycyjnych smaków po zupełnie wyjątkowe, że aż trudno nawet za tym nadążyć.
* Białko serwatkowe w 100% jest naturalnego pochodzenia.
** Stwierdzenia udowodnione naukowo, potwierdzone przez Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA).
*** Bez glutenu, zgodnie z przepisami Unii Europejskiej.
Propozycja spożycia
Spożywać dziennie jedną porcję (30 gram, 3/4 miarki) w 250ml wody. Przyjmuj jedna dawkę po treningu w dni kiedy ćwiczysz i o dowolnej porze dnia, kiedy odpoczywasz.
Skład
1 porcja: 30 g | 3/4 miarki / 5 łyzki stołowe
Liczba porcji: 1 (30 g)/16 (500 g)/30 (920 g)/78 (2350 g)/166 (5000 g)
30 g RI2 100 g
Kalorie 484 kJ / 114 kcal 1614 kJ / 382 kcal
Tłuszcz 1,80 g 3% 5,90 g
w tym nasycone 1,0 g 5% 3,2 g
Węglowodany 2,50 g 1% 8,40 g
Cukier 1,8 g 2% 5,9 g
Białko 22 g 44% 73 g
Sól 0,39 g 7% 1,3 g
Pozostałe substancje aktywne w 30 g i 100 g
Tauryna 990 mg 3300 mg
L-Glutamina 500 mg 1667 mg
L-Arginina 414 mg 1378 mg
L-Leucyna 100 mg 333 mg
Bromelaina 13 mg 43 mg
Papaina 13 mg 43 mg
Kofeina (tylko dla smaku mrożonej kawy) 80 mg 267 mg
Profil aminokwasowy w 100 g produktu
Zasadnicze aminokwasy
L-histydyna 1,3 g
L-Izoleucyna• 4,0 g
L-leucyna• 7,7 g
L-lizyna 6,4 g
L-metionina 1,6 g
L-fenyloalanina 2,2 g
L-treonina 4,5 g
L-tryptofan 1,2 g
L-valin• 3,9 g
w sumie 32,8 g
Warunkowo niezbędne aminokwasy
L-arginina 3,2 g
L-cysteina 2,2 g
L-glutamina 13,7 g
L-prolina 3,8 g
L-tyrozyna 2,1 g
w sumie 25,0 g
Niezbędne aminokwasy
L-alanina 3,3 g
kwas L-asparaginowy 7,4 g
Glycine 1,2 g
L-seryna 3,3 g
w sumie 15,2 g
•w sumie BCAA:15,6 g
2RI%: Referencyjne spożycie dla osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Składniki dla smaku bananowego: białka serwatkowe instant 89% {koncentrat białek serwatkowych (mleko) [emulgator: lecytyny (soja)], izolat białek serwatkowych (mleko) [emulgator: lecytyny (soja)]}, tauryna 3,3%, aromaty, L-arginina 1,7% , L-glutamina 1,7%, sól, substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), substancje słodzące (acesulfam K, sukraloza), L-leucyna 0,3%, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), bromelaina z ananasa 0,07% (1200 GDU/g), Papaina z papai 0,07% (1,5 FIP U/mg).