Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Scitec Crea Caps 250 kaps Monohydrat Kreatyny Mocna Mikronizowana Kreatyna
Opis produktu
CREATINE CAPS
Czysty Monohydrat Kreatyny
Scitec Nutrition - CREATINE CAPS
Kreatyna jest azotowym kwasem organicznym, który występuje u kręgowców. Około 95% kreatyny w organizmie znajduje się w komórkach mięśni szkieletowych. Komórki te mogą przechowywać więcej kreatyny, niż ilość normalnie brana z codziennej diety oraz syntetyzowana przez organizm. Uzupełniona dieta Kreatyną, sprawia, że mięśnie zachowują więcej kreatyny. Naukowo udowodniono, że kreatyna w minimum 3 gramowej dawce dobowej zwiększa wydajność w kolejnych wybuchach krótkoterminowych ćwiczen o wysokiej intensywności, takich jak trening siłowy i cardio z interwałem*.
*Powyższe stwierdzenia zostały dowiedzione naukowo i zatwierdzone przez Europejski Urząd Bezpieczeństwa Żywności (European Food Safety Authority).
Sposób użycia
Korzystny efekt występuje w przypadku dziennego spożycia co najmniej 3 g kreatyny! Z Kapsułkami kreatyny sugerujemy „wolne ładowanie” czyli użyć produktu w następujący sposób: 2x4 kapsułki dziennie na pusty żołądek z dużą ilością płynów, głównie po treningu lub przed snem, najlepiej z węglowodanami prostymi. Zazwyczaj w ciągu 30 dni, nasycenie mięśni kreatyną wzrośnie znacząco. Używać tego produktu w połączeniu z jedzeniem jako część zdrowej, zbilansowanej diety, a nie jako jej substytut.
Informacja o alergenach: Wytworzono w zakładzie przetwarzającym mleko, soję, gluten, białko jaj i orzeszki arachidowe.
Skład
Scitec Nutrition Crea Caps
Dzienna dawka: 5 capsule
Liczba porcji: 50 (250 kap.)
Dodatkowe informacje 5 capsule
Creatine Monohydrate 3250 mg
- of which creatine 2860 mg
3RWS%: Dzienne referencyjne wartości spożycia dla osób dorosłych.
***RWS nie zostało ustalone.
Składniki: mikronizowany monohydrat kreatyny 84%, otoczka kapsułki [żelatyna, substancja glazurująca (szelak), barwnik (tlenki i wodorotlenki żelaza), regulatory kwasowości (wodorotlenek amonu, wodorotlenek potasu)], substancja przeciwzbrylająca (sole magnezowe kwasów tłuszczowych). Wyprodukowano w zakładzie produkującym mleko, jaja, gluten, soję, orzeszki ziemne, orzechy, seler, ryby, skorupiaki, mięczaki, żywność zawierającą dwutlenek siarki