



Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
BioTech Iso Whey Zero 1816g Banana
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis produktu
Czyste białko. Zero kompromisów.
Białko jest podstawą odżywiania i powinno być codziennie uzupełniane. Wzmacnia mięśnie i kości, ale organizm go nie magazynuje, dlatego trzeba stałe dbać o jego dostarczanie. Jest niezbędne do zachowania i przyrostu mięśni, ponieważ jest jednym z najważniejszych składowych ludzkiego ciała. Tym bardziej ważna jest jakość białka dostarczanego do organizmu.
- dla mięsni
- dla kości
- dla zdrowia
Iso Whey Zero. Zero kompromisów.
- jakość premium
- obniżona zawartość laktozy (obniżona zawartość laktozy przynajmniej o 64%)
- niska zawartość kalorii
- kremowa konsystencja
- 100% czysty izolat
CZYSTE BIAŁKO PROSTO Z PASTWISK. ETYCZNIE I W SPOSÓB ZRÓWNOWAŻONY.
Krowy z wolnego wybiegu, wysokiej jakości mleko, białko lasy premium.
Nasze mleko pochodzi prosto z Holandii, gdzie krowy żywią się paszą opartą na trawie i mogą się paść na łąkach przez wiekszą część roku. Etyczne i zrównoważone rolnictwo dla nas nie jest pustą obietnicą - to jakość i prawdziwe źródło czystego białka.
Delikatna obróbka, surowiec klasy premium.
Po pasteryzacji zamiast dalszej obróbki w temperaturze wysokiej wprowadziliśmy etap filtracji w nieksiej temperaturze, żeby z całą pewnością pozbyć się baktrii i zmiejszyć zawartość tłuszczu i cukru w surowcu. U innych to marnotrawstwo, u nas to podstawa jakości! Dzięki temu białko serwatkowe zachowuje swoją naturalną, czystą formę. Zapewnia to wysoką zawartość białka i przewidywalne dostarczanie kalorii przy każdym spożyciu!
Technologia CFM
Surowiec jest wytwarzany przy użyciu technologii CFM (mikrofiltracja poprzeczna). Ten rewolucyjny proces umożliwia zmniejszenie zawartości laktozy w surowcu bez obróbki enzymatycznej i bez użycia środków chemicznych. Dzięki temu produkt zawiera co najmniej 64% mniej laktozy niż podobne produkty dostępne na rynku.
Bezkonkurencyjna jakość i czystość
Dzięki wielokrotnej filtracji i ciagłemu oczyszczaniu surowca nie zachodzi potrzeba przeprowadzania obróbki enzymatycznej w celu obniżenia poziomu laktozy. Ponadto zawiera więcej frakcji białkowych wspierających odporność, niż tradycyjnie filtrowane surowce. Ten zaawansowany technologicznie proces zaowocował powstaniem idealnej harmonii, która pozwala większej liczbie osób spożywać białko.
To nie tylko białko, lecz prawdziwe doznanie.
Rezultatem jest surowiec o wyjątkowej jakości i czystości. Dodaliśmy do tego 15 lat doświadczenia w pracach rozwojowych i stworzyliśmy jeden z najbardziej lubianych produktów białkowych w Europie, najlepszą jak dotąd wersję Iso Whey Zero. Nasz najsmaczniejszy i najbardziej kremowy izolat białka.
Ile białka potrzebuję dziennie?
dzienne zapotrzebowanie na białko zdrowego dorosłego człowieka można dostosować proporcjonalnie do wagi ciała, ale dokładana ilość zależy też od poziomu aktywności i indywidualnych celów. Ważny jest również wiek, normalne zapotrzebowanie w porównaniu do osób dorosłych jest wyższe w wieku poniżej 18 lat i powyżej 60 lat.
Zalecenia są następujące:
w celu zachowania mięśni: 0,8-1g/kilogram masy ciała
w celu przybrania masy mięsniowej: 1,6-2g/kilogram masy ciała
Jeżeli masz już wyznaczony cel, pozostają tylko obliczenia! W powyższych przykładach wstaw swoją wagę!
Jedna porcja białka premium Iso Whey Zero zaspokaja 21 gramów Twojego zapotrzebowania!
Jaka jest różnica między izolatem a koncentratem?
Różnice wynikają z różnych procesów produkcji. Izolat białka serwatkowego jest filtrowany znacznie dłużej, co skutkuje czystszym białkiem o wyższej zawartości białka, ale niższej zawartości tłuszczu. Oba są szybko wchłaniane.
Czy można go używać do pieczenia?
Tak! Można dodawać do ciasta na wypieki, np. naleśniki, muffiny, biszkopty. Dzięki temu można zwiększyć zawartość białka w danym posiłku, a także używać jako aromat.
Jak może być bez cukru, skoro zawiera cukier?
Nie jest tajemnicą, że produkt zawiera dodany cukier jako część panelu słodzącego, ale nie w takim stopniu, aby wpływał na zawartość cukru, dzięki czemu może pozostać bez cukru. Bez cukru oznacza, że mieści się w granicy 0,5 g cukru/100 ml gotowego do spożycia napoju.
Czy można go pić tylko po treningu/zastąpić nim posiłek?
Nie nadaje się do zastąpienia konkretnego posiłku, ponieważ zawiera prawie wyłącznie białko. Jednakże, można go spożywać nie tylko po treningu, rozcieńczając wodą, ale także doskonale wzbogacać nim niektóre potrawy. Można dodawać do owsianki, koktajli, jogurtu.
Czy jest zalecany podczas karmienia piersią?
Tak, nasz produkt jest bezpieczny do spożycia podczas karmienia piersią.
Czy jest różnica w zawartości białka między smakami?
Do uzyskania smaku czekoladowego używamy odtłuszczonego kakao, które naturalnie barwi i aromatyzuje napój białkowy. Niestety, kakao zajmuje więcej miejsca niż aromaty waniliowe czy owocowe. W rezultacie w jednej porcji napoju białkowego o smaku czekoladowym mieści się o 2-4% mniej białka w porównaniu do smaków waniliowych czy owocowych. Oznacza to różnicę około 1 grama białka na porcję.
Jak przyjmować napój Iso Whey Zero w proszku?
Zalecane spożycie: Do przygotowania 1 porcji wymieszaj 25 g proszku (1 miarka=2 czubate łyżki stołowe) z 200 ml wody, najlepiej używająć shakera. Użyj wagi do dokładnego pomiaru. Spożywać 2 porcje dziennie.
Składniki: Izolat białka serwatkowego (mleko) {izolat białka serwatki (mleko), emulgator [lecytyny (soja)]} 88%, L-glutamina 5,0%, aromaty, kwasy (kwas jabłkowy, kwas cytrynowy), mieszanka kremująca [częściowo uwodorniony tłuszcz kokosowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgatory (E471, E472a), syrop glukozowy, cukier, białko mleka, stabilizator (fosforany potasu)], substancje zagęszczające (guma celulozowa, guma ksantanowa), sól, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), L-leucyna1 0,2%, substancja słodząca (sukraloza), L-izoleucyna1 0,1%, L-walina1 0,1%, barwniki (tartrazyna, czerwień Allura AC). Tartrazyna i czerwień Allura AC: Mogą mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.
1BCAA: aminokwasy rozgałęzione.
Wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym jaja, orzeszki ziemne, orzechy, seler, ryby, skorupiaki i składniki żywności zawierające dwutlenek siarki.
1 porcja: 25 g
Ilość porcji w opakowaniu: 72
Dzienna porcja: 2x25 g= 50 g
Wartość odżywcza 100 g RI* (100 g) 25 g
Wartość energetyczna 1545 kJ/ 366 kcal 18% 389 kJ/ 91 kcal
Tłuszcz 0,9 g 1% <0,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g 3% 0,2 g
Węglowodany 2,7 g 1% 0,7 g
- w tym cukry 1,0 g 1% <0,5 g
Białko 85 g 171% 21 g
Sól 0,87 g 15% 0,22 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej.
100 g 25 g 50 g
Laktose 0,79 g 0,20 g 0,40 g
Całkowita zawartość aminokwasów w 1 porcji (25 g)
Aminokwasy niezbędne (EAA)
L-Histydyna 371 mg
L-izoleucyna 1165 mg
L-leucyna 2145 mg
L-Lizyna 1820 mg
L-Metionina 465 mg
L-Fenyloalanina 633 mg
L-Treonina 1281 mg
L-Tryptofan 339 mg
L-Walina 1128 mg
9347 mg
Aminokwasy względnie niezbędne (CAA)
L-Arginina 497 mg
L-Cysteina 632 mg
L-glutamina i kwas L-glutaminowy 4727 mg
L-Prolina 1094 mg
L-Tyrozyna 589 mg
7539 mg
Aminokwasy nie niezbędne (NAA)
L-Alanina 949 mg
L-asparagina i kwas L-asparaginowy 2119 mg
Glicyna 355 mg
L-Seryna 941 mg
4364 mg
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)


Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.